Z nowoczesnym sprzętem gotowanie ma być przyjemniejsze, łatwiejsze i szybsze. Z takiego założenia wychodzi też marka Tefal, która zaprojektowała inteligentny multicooker Tefal Cook4me Touch Pro CY943130 z wbudowaną wagą. Jak się sprawdza w praktyce? Czy gotowanie na co dzień z takim sprzętem faktycznie jest sprawniejsze? Przekonaj się, czytając moją recenzję!
Sprawdź poniżej aktualną cenę Tefal Cook4me Touch Pro CY943130:
Multicooker Tefal Cook4me Touch Pro CY943130 – Co to za sprzęt?
Mimo że do tej pory nie byłam fanką inteligentnych, wielofunkcyjnych garnków gotujących za człowieka, z chęcią przetestowałam multicooker Cook4me Touch Pro marki Tefal. Jak się okazało, to sprzęt zarówno dla amatorów w kuchni, jak i bardziej doświadczonych entuzjastów.
Z jednej strony ułatwi Ci przygotowywanie obiadów, kolacji, a nawet deserów. To taki asystent gotowania, który powie Ci, co masz zrobić krok po kroku. Z drugiej jednak – nie ingeruje mocno w smak, który preferujesz.
Oczywiście są do dyspozycji gotowe przepisy, które możesz przygotowywać dokładnie tak samo, jak opisał to ich autor. Jeśli zechcesz jednak coś doprawić po swojemu albo urozmaicić danie dodatkowymi składnikami, nie ma problemu.
Po pierwszym użyciu multicookera bardzo się polubiliśmy, choć przyznaję, że podchodziłam do niego ostrożnie. Sprzęt oszczędza mój czas, ale jednocześnie nie zamyka mi drzwi na korzystanie wyłącznie z gotowych przepisów, narzuconych proporcji czy konkretnych przypraw.
Polubisz go też, jeśli jesteś amatorem gotowania. Pomagają w tym opisy dań krok po kroku oraz wbudowana waga. Według moich obserwacji multicooker sprawdzi się w każdym domu, niezależnie od doświadczenia. Dlatego też ranking multicookerów staje się coraz częściej odwiedzany.
Multicooker okazał się urządzeniem, które nie tylko podpowie Ci, jak zrobić posiłek, ale też zaoszczędzi czas. Dzięki gotowaniu pod ciśnieniem składniki znacznie szybciej są gotowe do podania.
Nie musisz też kontrolować ich w trakcie przygotowywania. Możesz odpalić odcinek ulubionego serialu, a nawet wyjść z psem na spacer. Kiedy urządzenie skończy pracę, utrzyma temperaturę dania, dlatego spokojnie zdążysz zjeść ciepły posiłek.
Poniżej znajdziesz opis szczegółowych funkcji, sposób działania oraz test gotowania. Recenzja multicookera Tefal Cook4me Touch Pro CY943130 dotyczy wersji białej, czyli z wbudowaną wagą. Do wyboru masz jeszcze wariant czarny, ale nie waży on produktów.
Budowa
Multicooker Tefal Cook4me Touch Pro CY943130 to duży sprzęt kuchenny. Zarezerwuj sobie dla niego miejsce na blacie. Weź pod uwagę, że pokrywę trzeba otwierać, dlatego szafka wisząca czy półka mogą przeszkadzać w odpowiednim użytkowaniu.
Sprzęt jest też dosyć ciężki, ale stabilny i bardzo dobrze wykończony jakościowo. Wszystkie ruchome elementy działają płynnie i są solidne. Producent zadbał o to, aby nie korzystać z taniego i podatnego na zarysowania plastiku.
Ogromnym plusem jest szybkie czyszczenie. Nie musisz docierać do trudno dostępnych zakamarków, a garnek możesz myć w zmywarce.
Podczas przygotowywania potraw z urządzenia często wydobywa się para, a na koniec gotowania pod ciśnieniem jest to bardzo intensywne. Z tego powodu lepiej ustaw go przy oknie albo pod okapem, aby ograniczyć wilgoć w pomieszczeniu.
Budowa multicookera przypomina białą kopułę. Po otwarciu masz do dyspozycji spory garnek o łącznej pojemności 6 litrów. Przekłada się to na przygotowywanie dań nawet dla 6 osób jednocześnie.
W górnej części zauważysz specjalne duże pokrętło z kontrolką świetlną, które obsłużysz jedną ręką. Służy ono do szczelnego zamknięcia pokrywy np. podczas gotowania pod ciśnieniem. W tylnej części znajdziesz niewielki pojemnik na skropliny, który łatwo wyciągniesz i opróżnisz.
Od frontu masz do dyspozycji spory dotykowy wyświetlacz. Ku mojemu zdziwieniu wyregulujesz go (delikatnie wysunąć ku górze) tak, aby stojąc przy blacie, widzieć dokładnie pojawiające się komunikaty czy kliknąć przycisk. To duży plus.
W zestawie z multicookerem otrzymałam nie tylko garnek, ale też koszyk do gotowania na parze.
Producent daje możliwość dokupienia innych akcesoriów, takich jak forma do ciasta czy słoiki do deserów lub śniadań.
Funkcje dotyczące gotowania
Multicooker zapewni Ci 13 automatycznych programów do wyboru, dzięki którym przygotujesz dania na ciepło oraz rozmaite desery. Wśród nich są: smażenie, gotowanie pod ciśnieniem, duszenie czy podgrzewanie.
Tryby podzielono jeszcze na poziom intensywności, np. mocne duszenie albo średnie podgrzewanie. Dzięki temu dopasujesz moc grzania do konkretnych składników. W razie potrzeby odgrzejesz przygotowane wcześniej danie lub utrzymasz jego temperaturę.
Multicooker Tefal Cook4me Touch Pro CY943130 umożliwi Ci również rozpoczęcie gotowania w późniejszym czasie (tryb opóźnionego startu).
Garnek w środku nie ma ruchomych elementów, dlatego sprzęt nie oferuje siekania, szatkowania, rozdrabniania, wyrabiania ciasta czy mieszania. Funkcje multicookera ograniczają się do przygotowywania składników na ciepło, m.in. z dodatkiem pary.
Podczas testowania wcale nie brakowało mi dodatkowych funkcji. Przygotowałam wcześniej składniki, postępowałam krok po kroku zgodnie z komunikatami, a multicooker wykonał robotę za mnie. Nie musiałam też w trakcie gotowania kontrolować, czy coś się przypala albo nie gotuje zbyt mocno. Zostawiłam multicookera samego sobie i zajęłam się zupełnie czymś innym.
Muszę też wspomnieć o funkcji wbudowanej wagi. Nie potrzebujesz osobnego sprzętu do przygotowywania składników. Wrzucając je do garnka, od razu dowiesz się, ile ważą. Takie rozwiązanie jest świetne, brakuje mi jej w wielu urządzeniach kuchennych (np. malakserze).
Do multicookera możesz też dokupić pokrywę Extra Crisp, która działa podobnie jak frytkownica beztłuszczowa lub piekarnik. Za jej pomocą przygotujesz chrupiące frytki, smażone pierogi w kruchym cieście czy też nuggetsy. Znacznie poszerza możliwości multicookera.
Gotowanie pod ciśnieniem
To podstawowa i bardzo przydatna funkcja multicookera COOK4ME Touch Pro. Przykładowo zrobisz bigos w pół godziny, a mięso wieprzowe będzie kruche i miękkie jednocześnie po kilkunastu minutach zamkniętej pokrywy.
Gotowanie pod ciśnieniem to duża oszczędność czasu, o czym przekonałam się podczas testów. Niemożliwe jest przygotowanie większości dań na tradycyjnej patelni czy w garnku w kilka/kilkanaście minut.
Dobrym przykładem jest gotowanie makaronu. Tradycyjnie musisz napełnić naczynie wodą, poczekać, aż się zagotuje, a następnie wrzucić makaron i czekać tyle minut, ile wskazuje producent na opakowaniu. Z multicookerem sprawa jest o wiele prostsza. Wsypujesz surowy makaron, zalewasz go wodą, urządzenie się rozgrzewa, a po 5 – 7 minutach makaron jest gotowy!
Smażenie
Funkcja smażenia działa podobnie jak na płycie indukcyjnej. Wlewasz olej, oliwę albo rozpuszczasz masło. Dodajesz składniki i mieszasz od czasu do czasu.
Zarówno mięso, jak i warzywa nie przywierają do dna patelni. Smażenie działa bardzo dobrze. Widać, że garnek wykonano ze świetnych materiałów.
Gotowanie na parze
Do korzystania z tej funkcji musisz użyć koszyka do gotowania na parze. Do wyboru masz tryb delikatny (dla miękkich składników) oraz zwiększony (dla pozostałych).
Duszenie
Z tej opcji skorzystasz, kiedy danie jest już prawie gotowe. Świetnie sprawdzi się w trakcie gotowania dań z rozmaitymi sosami. Gotowanie jest powolne i delikatne, przypomina korzystanie z brytfanny.
Utrzymywanie ciepła
Danie gotowe, ale jeszcze nie chcesz go podać na stół? Nie ma problemu, multicooker utrzyma ciepło składników!
Odgrzewanie
Jeśli gotujesz dania na kilka dni albo domownicy jedzą o różnych porach, na pewno docenisz tę funkcję.
Praktyczna obsługa sprzętu i jego funkcji
Po włączeniu urządzenia zauważysz kolorowy panel, który od razu zachęca do przygotowania czegoś na własną rękę. Sama szata graficzna i komunikaty zasługują na pochwałę. Producent zadbał o każdy szczegół, przez co obsługą jest bardzo przyjemna.
Pierwsza opcja to Biblioteka Przepisów. To tutaj znajdziesz wszystkie dostępne przepisy (jest ich około 500 w momencie pisania recenzji). Podejrzysz, jakich składników potrzebujesz do przygotowania i jakie będą kroki gotowania. Wszystko to w jasny, przejrzysty sposób.
Druga opcja to Moje przepisy. Wszystkie receptury zapisane w aplikacji będą właśnie w tej sekcji. Podobnie jak wcześniej, podejrzysz składniki oraz proces przygotowywania.
Nie wiesz, jaką funkcję gotowania wybrać do konkretnego rodzaju produktów spożywczych? Nie ma problemu! Składniki do gotowania to kolejna opcja w multicookerze.
Tutaj masz do wyboru podstawowe rodzaje: kasza i ryż, mięso, ryby oraz warzywa. Po kliknięciu w jeden z nich zobaczysz szczegółową listę produktów spożywczych, a następnie określisz ich wagę.
Dzięki temu sprzęt podpowie Ci, jaka funkcja gotowania jest najlepsza do tego typu składnika.
Możesz też zdecydować się na Tryb ręczny, czyli wybrać funkcję gotowania samodzielnie, bez konkretnego przepisu.
To bardzo przydatne, jeśli już zapoznasz się z urządzeniem i wiesz jak się zachowuje. Przygotujesz rozmaite przepisy, które już dobrze znasz, ale szybciej i bardziej komfortowo z pomocą multicookera.
Ostatnia funkcja, moja ulubiona, to wyszukiwanie przepisów po konkretnych składnikach. Na poniższym filmiku zobaczysz, jak to działa w praktyce.
Wpisujesz, co masz w lodówce, a multicooker podpowie Ci, co możesz z tego przygotować. U mnie trafił w dziesiątkę!
Zastosowanie, czyli co można przygotować w multicookerze Tefal?
Nie da się w kilku zdaniach opisać, jak wiele możliwości masz z multicookerem Tefal. Szybko i sprawnie zrobisz rozmaite zupy, zarówno tradycyjne, jak i gęste kremy. Przygotujesz dania na ciepło z mięsem, rybami, warzywami, makaronem, ryżem czy kaszą. Jeśli lubisz zdrowo się odżywiać, skorzystasz z receptur gotowania na parze. Przełamiesz też nudę w kuchni z pysznymi przystawkami.
Z dodatkową formą od producenta zrobisz także desery. Multicooker działa z użyciem pary, co sprzyja wyrastaniu np. sernika.
W Bibliotece Przepisów zauważysz też sporo propozycji śniadań. Z funkcją smażenia przygotujesz jajecznicę, a dodatkowymi słoiczkami wiele innych receptur z jajkami na smaczny początek dnia. Multicooker umożliwi Ci np. zrobienie szybkiego puddingu z zastosowaniem wielu rozmaitych i zdrowych składników.
Bardzo przypadły mi do gustu dania mięsne gotowane pod ciśnieniem. Mięso za każdym razem wychodziło kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Często trzeba dodać wodę lub bulion, w różnych proporcjach. Dzięki temu na tej bazie możesz przygotować aromatyczny sos. Wszystkie smaki zostają pod pokrywą, co wpływa na bogactwo smaków ziół, mięsa i warzyw.
Dania z makaronem również wychodzą wyśmienicie. Przede wszystkim przygotujesz je bardzo szybko. W większości przypadków rzucasz składniki do garnka i to tyle!
Co ciekawe, z multicookerem przygotujesz też powidła i dżemy. Jeśli lubisz robić przetwory, to z pewnością to urządzenie jest dla Ciebie. Znacznie zaoszczędzisz czas.
Gotowanie krok po kroku z gotowym przepisem – jak to działa?
Bezpośrednio w urządzeniu masz dostęp do kilkuset gotowych przepisów. Dodatkowo, jeśli pobierzesz aplikację i połączysz ją ze swoim urządzeniem mobilnym, zyskasz do wyboru kolejne propozycje, m.in. dodane przez osoby należące do społeczności Tefal.
Podejrzewam, że im dłużej sprzęt będzie na rynku, tym więcej przepisów się pojawi. Sama będę testować różne kombinacje i jeśli efekt okaże się zadowalający – skorzystasz z tego w aplikacji.
A jak to dokładnie zrobić?
Po aktywacji multicookera Tefal Cook4me Touch Pro CY943130 włączasz Bibliotekę przepisów. Przeglądasz je i wybierasz najbardziej dopasowany do Twoich preferencji.
Kiedy już wciśniesz START, wystarczy wykonać poszczególne polecenia. Wyświetlają się w jasny i przejrzysty sposób na wyświetlaczu. Krok po kroku wiesz, kiedy masz coś pokroić, a kiedy skorzystać z funkcji multicookera.
Tuż przed gotowaniem czy smażeniem urządzenie musi się rozgrzać. Nie trwa to długo w większości przypadków. Jednak przy robieniu zupy kilka litrów wody lub bulionu potrzebuje więcej czasu, aby się nagrzać, nawet 10-15 minut. Trzeba to mieć na uwadze i doliczyć do tego, co jest podane w przepisie.
Za każdym razem kiedy otwierasz pokrywę i dodajesz składniki, multicooker ponownie będzie musiał się dogrzać.
Przepisy często sugerują na początku podsmażenie mięsa czy warzyw. Funkcja ta działa w praktyce całkiem nieźle, właściwie przypomina korzystanie z płyty indukcyjnej i patelni. Nie trzeba długo smażyć mięsa, nawet wieprzowego czy wołowego. Jeśli później będzie gotować się pod ciśnieniem – zmięknie i stanie się kruche.
W moich testach tak właśnie było, czym byłam pozytywnie zaskoczona. Nawet 15 minut gotowania pod ciśnieniem wystarczyło do przygotowania miękkiego, ale nie rozgotowanego mięsa.
Dodawanie poszczególnych składników jest komfortowe i sprawne. Wysoki garnek nie powoduje, że tłuszcz rozpryskuje się na boki. Zachowasz czysty blat podczas przygotowywania posiłku.
Dużym plusem jest to, że wszystkie postępy prześledzisz na wyświetlaczu. Czas jest odmierzany automatycznie, dlatego wiesz, za ile minut skończy się gotowanie i danie będzie gotowe. Jeśli przygotowujesz dodatki, np. gotujesz osobno ziemniaki czy kopytka, możesz dokładnie to zaplanować.
Oprócz tego, że informacje wyświetlają się na ekranie, powielane są w aplikacji. To świetna funkcja od producenta i spore udogodnienie. Efekt? Siedzisz w salonie i sprawdzasz w aplikacji, ile jeszcze masz minut do zakończenia przygotowywania obiadu. Super sprawa!
Muszę jednak wspomnieć o tym, że po gotowaniu pod ciśnieniem urządzenie potrzebuje minuty czy dwóch na uwolnienie pary. Dekompresja może odbywać się też kilka razy podczas gotowania. Trwa kilka minut.
Musisz też uważać przy otwieraniu pokrywy, bo gorące powietrze może być niebezpieczne. Nie zapomnisz jednak o tym, bo urządzenie przypomni Ci prostym komunikatem na wyświetlaczu.
Korzystanie z gotowych przepisów uważam za bardzo udane. Krok po kroku wiesz, co masz robić i w którym momencie. Nie musisz być mocno skupiony. Wystarczy, że przygotujesz składniki i możesz działać!
Widać, że przepisy są przetestowane i precyzyjnie opisane. Szczególnie te od marki Tefal. Niektóre dodane przez użytkowników mogłyby być bardziej dopracowane, ale to już nie jest wina producenta. Jeśli zatem korzystasz po raz pierwszy z tego urządzenia, lepiej wybieraj receptury Tefal.
A co po gotowaniu?
Wkładasz misę do zmywarki (lub myjesz ją ręcznie), sprzątasz nóż i deskę do krojenia po przygotowaniu składników. I to właściwie wszystko. Sprzęt nie jest wyposażony w automatyczny program do czyszczenia, bo go zwyczajnie nie potrzebuje. Sprzątanie ograniczone do minimum, co jest świetną informacją dla każdej osoby gotującej w domu.
Test gotowania
Przejdźmy do sedna recenzji multicookera Tefal Cook4me Touch Pro CY943130. Przygotowałam kilka dań za jego pomocą. Efekt? Zobacz poniżej!
Karkówka z pomidorami
Zrobiłam karkówkę z cebulą, czosnkiem, pomidorami z puszki i papryką. Po przygotowaniu składników (uczyniłam to wcześniej, żeby tylko wykonywać polecenia urządzenia) wcisnęłam START. Od razu zobaczyłam pierwszy krok i mogłam przechodzić dalej.
Obsługa jest bardzo intuicyjna, znacznie pomaga w tym dotykowy ekran, który działa trochę jak smartfon. Poniżej możesz zobaczyć, jak działa urządzenie w trakcie pracy.
Kiedy dotarłam do momentu gotowania, sprzęt musiał się rozgrzać. Trwało to kilka minut.
W tym przepisie podsmażyłam samo mięso i tutaj miałam pewien problem. Wszystkie kawałki nie zmieściły mi się do garnka, więc musiałam rozłożyć to na dwie tury. Każda z nich powinna smażyć się przez 4 minuty, a ja potrzebowałam w takim razie 8 minut.
Po czasie wskazanym w przepisie nie można było już się cofnąć, a za to kontynuować kolejny krok. Musiałam wyjść do głównego menu i zacząć na nowo.
Po części jest to wina przygotowania samego przepisu – w kroku piątym, czyli smażeniu, czas odmierzony był na jedną turę (2 plastry), a w składnikach wyraźnie była mowa o 4 plastrach.
Okazało się, że krok wcześniej też mogłam włączyć smażenie, a w opisie było tylko marynowanie mięsa. Nie wspomniano o smażeniu. Szkoda, że nie mogłam cofnąć się w krokach, co mogłoby być na przyszłość przydatne, aby np. w razie pomyłki – powtórzyć czynność.
Świetne jest to, że podczas gotowania mogłam śledzić cały czas postępy nie tylko na wyświetlaczu, ale też na telefonie w czasie rzeczywistym. Siedziałam przy laptopie i zerkałam, ile jeszcze minut do końca gotowania.
Karkówka z pomidorami wyszła pyszna w smaku i bardzo miękka – nie potrzebowałam noża do jej krojenia, wystarczył mi widelec! W trakcie gotowania powstało dużo sosu, więc odcedziłam go.
Na przyszłość pomyślę o tym, aby go zagęścić mąką, koncentratem albo ketchupem i będę mieć gęsty, kremowy dodatek do ziemniaków.
Gulasz węgierski
A jak wypadł gulasz węgierski? Po pokrojeniu wszystkich składników najpierw podsmażyłam mięso i warzywa. Potem dodałam wodę i multicooker gotował całość pod ciśnieniem. W tym czasie przygotowałam osobno kaszę.
Mięso było kruche i miękkie, smak był wyśmienity. Przygotowywanie potrawy nie trwało długo. Z pewnością będzie to jedno z moich ulubionych dań.
Makaron z sosem śmietanowym
Wypróbowałam też przepis na makaron z sosem pieczarkowym, ale zamiast pieczarek dodałam por. Lubię mocno przyprawione dania, więc trochę zmodyfikowałam dodatki i uzupełniłam recepturę o ulubione zioła.
Co ciekawe, surowe mięso gotowało się razem z makaronem i innymi składnikami. Nie musiałam nic wcześniej podsmażać ani gotować. To znacznie zaoszczędziło mój czas.
Sos śmietanowy z dodatkiem sera wyszedł kremowy, gęsty, nie był rozwodniony mimo dużej ilości wody potrzebnej do ugotowania makaronu. W trakcie urządzenie samo poinformowało o tym, że trzeba uzupełnić płyn, bo jest go zbyt mało.
Danie wyszło bardzo smaczne, aromatyczne, a przygotowywanie składników trwało tylko chwilę.
Zupa ogórkowa
Przygotowanie zupy z multicookerem jest szybsze niż w przypadku klasycznego gotowania na wolnym ogniu czy płycie indukcyjnej. Ma to swoje plusy i minusy. Przygotowałam zupę ogórkową na bazie warzyw korzeniowych, przetartych ogórków, udek z kurczaka i oczywiście wody.
Przepis składał się z kilku kroków, dlatego po zakończeniu każdego procesu gotowania konieczna była dekompresja (czyli wyrzucanie pary). Wydłużyło to zakładany czas łącznie o około 20 minut. Nie było to dla mnie większym problemem.
Smak zupy był trochę mniej aromatyczny niż w przypadku gotującej się zupy w tradycyjny sposób. Może to kwestia złych proporcji w przepisie albo małej ilości przypraw. Wydaje mi się, że mimo wszystko lepiej robi się zupy na bazie wolno gotującego się bulionu pełnego warzyw zamiast wody. Mają one wtedy więcej smaku, aromatu i pięknego zapachu warzyw oraz ziół.
Ale to też nie jest większy problem. Zamiast wody zawsze możesz wlać gotowy bulion, np. przygotowany wcześniej i przechowywany w lodówce albo zrobiony na bazie domowej kostki rosołowej. Wtedy na pewno uzyskasz bardziej aromatyczny smak.
Po przetestowaniu kilku przepisów mogę stwierdzić, że dopasowanie ich do swoich preferencji jest kluczową sprawą. Dokładnie tak samo działa to podczas tradycyjnego gotowania. Receptura z internetu czy książki kucharskiej nie zawsze sprawdzi się idealnie. Możesz ją zmodyfikować po swojemu i tak samo jest z przepisami w multicookerze.
Ostateczny werdykt
Test i recenzja multicookera Tefal Cook4me Touch Pro CY943130 sprawiły mi dużo przyjemności. Choć początkowo byłam sceptycznie nastawiona na inteligentny garnek gotujący za mnie, to bardzo miło się zaskoczyłam. Urządzenie prowadzi krok po kroku przez przepisy, ułatwiając gotowanie. Nie ma też problemu, jeśli ktoś lubi poeksperymentować w kuchni, bo jest wiele programów do wyboru.
Gotowanie wypada na pewno szybciej niż w tradycyjny sposób. Mięso potrzebujące długiego duszenia czy makaron wymagający gotowania w garnku tutaj przygotowuje się od ręki. Oczywiście do podanych kilku czy kilkunastu minut trzeba doliczyć jeszcze rozgrzanie się urządzenia.
Sprawdź poniżej aktualną cenę Tefal Cook4me Touch Pro CY943130:
Samo korzystanie z multicookera Tefal Cook4me Touch Pro CY943130 to czysta przyjemność. Wystarczy przygotować składniki i dorzucać je do garnka. Ten wykonano z bardzo dobrych materiałów – nic nie przywiera, a czyszczenie nie sprawia problemu. Producent pomyślał też o osobach, które nie mają zbyt dużo czasu, bo garnek można myć w zmywarce.
Multicooker Tefal Cook4me Touch Pro CY943130 sprawdzi się w każdym domu, niezależnie od doświadczenia w kuchni czy liczby domowników. Przepisy można skalować, co jest dużym udogodnieniem.
W mojej opinii warto zainwestować w taki sprzęt, aby zaoszczędzić czas na gotowaniu i mieć chwilę dla siebie. Przyznam, że kiedy multicooker przygotowywał obiad za mnie, mogłam nadrobić niejeden odcinek serialu 🙂 A bardzo lubię gotować!
Zalety Tefal Cook4me Touch Pro CY943130
- Szybkie gotowanie.
- Dużo przepisów do wyboru.
- Nie tylko gotuje dania, ale też je podgrzewa i utrzymuje temperaturę.
- Garnek można myć w zmywarce.
- Prosta w obsłudze aplikacja.
- Czytelne instrukcje krok po kroku na wyświetlaczu.
- Śledzenie gotowania w aplikacji na smartfonie.
- Czytelny i wysuwany ekran.
- Funkcja dopasowania przepisu do podanych składników.
Wady Tefal Cook4me Touch Pro CY943130
- Do orientacyjnego czasu gotowania trzeba doliczyć rozgrzewanie się urządzenia.
- Brak możliwości cofnięcia się w przepisie.
- Spora ilość uwalniającej się pary podczas pracy, co warto wziąć pod uwagę, planując miejsce na multicookera.
Materiał reklamowy dla marki Tefal, ponieważ redakcja otrzymała zapłatę za wykonanie testu. Opinia o produkcie pozostaje niezależna, subiektywna i bez ingerencji osób trzecich.
Ocena Tefal Cook4me Touch Pro CY943130:
Odznaczenia Tefal Cook4me Touch Pro CY943130:
Super test 🙂